Проточка гальмівних дисків із насічками або перфорацією

Проточка тормозных дисков с насечками или перфорациейЯк тільки з'явилися перші гальмівні диски з насічками та перфорацією, автомеханіки відразу запитали: А чи можна проточувати такі диски? Відповідь - Так, але є кілька важливих моментів, про які потрібно пам'ятати.


При проточці будь-яких гальмівних дисків важливо переконатися, що всі поверхні кріплення ретельно очищені і не пошкоджені, як на самому диску, так і на верстаті. Працюйте лише з добре заточеними різцями.

При проточці дисків з насічками або перфорацією дуже важливо використовувати мінімальну швидкість подачі та знімати якнайменший шар за прохід.


НІКОЛИ не намагайтеся проточити диск за один прохід і потім ще раз пройтися для фінальної обробки — ви гарантовано зіпсуєте і гальмівний диск, і ваш інструмент. Краще зробіть 5 або більше акуратних проходів для повного проточування диска.

Після закінчення проточки, злегка пройдіться поверхнею наждачкою № 240, щоб згладити дрібні борозни на диску. Очистіть робочі поверхні гальмівного диска ацетоном або засобом очищення гальм. Ніколи не використовуйте очищувачі на основі нафтопродуктів або силікону, оскільки вони залишають на поверхні осад, який може значно погіршити ефективність гальм.

Завжди перевіряйте товщину диска після проточки - якщо вона досягла мінімуму, диск необхідно замінити!

Представник
Рекомендуємо подивитись
JAOS
jaos-ukraine.com
Safari
aps-safari.com.ua