Основні проблеми з гальмами в автоспорті

Це базове керівництво, яке допоможе визначити симптоми потенційних проблем з гальмами, які часто виникають в автоспорті.


Важливо пам'ятати, що часто проблеми з гальмівними дисками є прямим наслідком поломки чи дефекту іншого компонента гальмівної системи чи підвіски. Проблеми з гальмами виникають навіть через неправильне встановлення гальмівних дисків.

Температурні маркери як діагностичне обладнання

Температурні маркери із спеціальної фарби можуть допомогти визначити можливі проблеми з гальмівними супортами. Якщо супорт працює нормально, маркер змінюватиме колір рівномірно (рис. А). Якщо ж маркер змінює колір з одного боку сильніший, ніж з іншого (мал. Б), це вказує на те, що одна з колодок підклинює. Це може бути викликано неправильною установкою супорта/диска, підклинюванням колодки в супорті, зношуванням робочого циліндра в супорті або навіть розбухлими або задубілими сальниками супорта. У такій ситуації через перегрівання знижується термін служби гальмівного диска і колодок і навіть може статися механічне пошкодження диска. Щоб виправити цю проблему, спочатку перевірте правильність встановлення супорта і колодок. Якщо з ними все гаразд, здійсніть перебирання або заміну супорта.

Температурные маркеры в качестве диагностического оборудования

Посадкова площина маточини

Дуже важливо перевіряти чистоту посадкової площини маточини при заміні гальмівних дисків. Згодом на поверхні маточини утворюється шар іржі (мал. В), яку необхідно видалити перед встановленням нового гальмівного диска (мал. Г). Якщо не видалити шар іржі, диск буде встановлений з надмірним биттям, що призведе до нерівномірного зносу та появи варіацій товщини гальмівного диску (DTV). Найпоширенішими симптомами DTV є вібрація та биття педалі гальма. Якщо дво-складовий гальмівний диск встановлений з надлишковим биттям, це може призвести до механічних пошкоджень диска біля кріпильних отворів алюмінієвої маточини (мал. Д).

Посадочная плоскость ступицы

Представник
Рекомендуємо подивитись
JAOS
jaos-ukraine.com
Safari
aps-safari.com.ua