Шуми від гальмівних дисків - "клацання" дисків DBA 5000

Після презентації наших двох-складових гальмівних дисків DBA 5000, все більше і більше міських автомобілів стало з'являтися на гоночних треках.


Так як цей диск легший, ніж оригінальний гальмівний диск, він має деякі значні переваги, одна з яких це зниження непідресорних мас.


Однак, диск такого дизайну, може теоретично мати і негативні характеристики. Зниження маси призводить до посилення шумів та вібрацій у гальмівній системі. У деяких випадках, коли з класичним гальмівним диском ви не чуєте жодних помітних шумів, після заміни на двоскладовий диск несподівано виникає помітний шум.


У дуже невеликій кількості випадків, після встановлення дисків DBA 5000 на автомобілі Subaru WRX виникав "клацаючий" шум.


Більшість цих автомобілів використовується в автоспорті і трохи у місті. Шум проявляється на холодних гальмах або після короткої поїздки, особливо помітний при поворотах на малих швидкостях.


Звук дуже схожий на звук від поламаного ШРУСу (гранати) або колісного підшипника, однак, після заміни цих деталей, звук не зник.


Щоб мінімізувати шум після встановлення дисків DBA 5000, Вкрай важливо, щоб алюмінієва центральна частина гальмівного диска була рівномірно закріплена на посадковій поверхні диска. Якщо маточина не очищена ретельно від бруду та іржі, гальмівний диск буде встановлений зі скривленням, що може призвести до швидкого виникнення варіацій товщини гальмівного диску (DTV).


Це також може призвести до того, що диск буде встановлений з невеликим зазором, а це, у свою чергу, призведе до виникнення невеликог зміщення між площиною диска і посадочною площиною маточини. Якщо ж маточина очищена, а посадкова поверхня колісного диску ні, то такі зміщення можуть виникати між колісним диском і алюмінієвою центральною частиною гальмівного диска. Такі зміщення «виглядають» як невелике дряпання поверхні центральною частини диску і, іноді, можуть посилюватися і передаватися як "клацаючий" звук.

Представник
Рекомендуємо подивитись
JAOS
jaos-ukraine.com
Safari
aps-safari.com.ua