Проблеми з вібрацією гальмівних дисків з маточиною

Покупець скаржиться на сильне биття гальмівних дисків сз маточиною при натисканні на педаль гальма. Гальмівні диски нові, були встановлені лише кілька тижнів тому, а биття лише погіршується з часом.

Причина

Якщо при установці диска його маточина була заповнена мастилом, то мастило буде розширюватися від нагріву і видавлюватися в задню частину маточини через сальник.

Потім мастило викидається назовні і зрештою потрапляє на задню робочу поверхню гальмівного диска. Після цього мастило починає забруднювати колодки та поверхню диска, що призводить до нерівномірного коефіцієнта тертя під час гальмування.


Через постійно мінливий коефіцієнт тертя водій починає відчувати вібрацію гальмівних дисків. Через короткий проміжок часу утворюються варіації товщини гальмівного диска (DTV), що призводить до сильного биття гальм.

загрязнение задней части диска смазкой загрязнение задней части диска смазкой

Очевидною ознакою такої проблеми є забруднення задньої частини диска мастилом, при цьому робоча поверхня напевно буде мати коричневі або чорні смуги мастила, що згоріла (див. фото вище). У деяких випадках мастило також видавлюється на лицьову сторону диска через ковпачок маточини (див. фото нижче).

загрязнение передней части диска смазкой

Рішення

При встановленні дисків з маточиною запаковуйте мастило тільки безпосередньо в колісні підшипники і змащуйте сальник. Центральна частина маточини повинна залишатися сухою!

Представник
Рекомендуємо подивитись
JAOS
jaos-ukraine.com
Safari
aps-safari.com.ua